onsdag 11 februari 2009

Europaforum Norra Sverige

Nu är det är dags för det trettonde Europaforum Norra Sverige med Jämtlands län som värd för forumet. Mötesplatsen är Folkets Hus i Östersund den 12-13 februari 2009. Temat blir "Norra Sverige bidrar till Europas tillväxt".

Europaforum Norra Sverige är en mötesplats för politiker på lokal, regional, nationell och europeisk nivå. Forumet arrangeras cirka två gånger per år. Syftet är att öka kunskapen och medvetenheten om Europapolitiken i de politiska organen i de fyra nordligaste länen samt att påverka denna i de delar den berör norra Sverige. Utgångspunkten är norra Sveriges unika förhållanden med långa avstånd, extrem gleshet och kargt klimat.

Arbetet, som sker i nära samverkan med de fyra länsstyrelserna, inriktas på att stärka den regionala politiska nivåns möjligheter att delta i utformningen av den framtida sammanhållningspolitiken med mera. Ansvaret delas mellan tre rapportörer från varje län, varav jag är en av Västernorrlands rapportörer.

Det känns mycket bra att vi gemensamt i norra Sverige med en röst kan agera på ett tydligt och kraftfullt sätt i de viktiga Europafrågorna, inte minst i år under det svenska ordförandeskapet i EU. Däremot känns det mindre bra att vi ännu inte har mognaden att klarar av detta i politiken i övrigt, som en gemensam region i norra Sverige…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar