torsdag 5 februari 2009

Energiöverenskommelsen är en framgång för klimatet och Centerpartiet

Alliansens överenskommelse idag ger Sverige den mest ambitiösa energi- och klimatpolitiken i hela Europa, med högt ställda mål för att bryta beroendet av fossil energi, exempelvis ska 50 procent av landets energianvändning bli förnybar. Det ökar konkurrenskraften, stärker försörjningstryggheten och möter klimathotet.

Även om Centerpartiet allt sedan 1970-talet och även idag anser att kärnkraften ska fasas ut, så är det också ett faktum att den fortfarande är en betydande del av vår elförsörjning. Denna unika energiöverenskommelse, som jag hoppas att även Socialdemokraterna är beredd att ansluta sig till, betonar vikten av att elförsörjningen framöver inte bara vilar på kärnkraft och vattenkraft, utan även på ett starkt tredje ben – den förnybara energin som exempelvis vindkraft och bioenergi. Detta är en framgång för klimatet och Centerpartiet som också rejält minskar beroendet av kärnkraften för vår svenska elförsörjning framåt.

1 kommentar:

  1. Är väldigt ledsen, men detta är det största svek jag varit med om.

    Inte nog med att man körde över en stor del av dom som är medlemmar och förväntas rösta på Centern nästa val. Man har också totalt kört över en kärnfråga i vårt parti en legetim folkomröstning.

    Och denna lovsång kring våra kära alternativ har vi hört lite väl ofta utan resultat sista åren.
    Vi vill men inte våra kollegor i Alliansen.
    - blir med andra ord som vanligt antar jag . . ?

    Sedan ska kärnkraften betala sig själva, inga större problem antar jag. Dom som vill förnya kärnkraften och bevara fossila bränslen har pengar.
    Till skillnad till förespråkarna av alternativ förslag.

    Låter säkert väldigt pessemistisk i min framtoning, och det är jag med starka skäl.
    Men är bara så otroligt besviken just nu . . .

    När inför vi Euro ?
    har vi skitit i en folkomröstning kan vi skita i nästa också.
    Eller när går vi med i Nato ?
    Bygg USA baser och lägg ner det lilla sista vi har.

    SvaraRadera