fredag 16 januari 2009

Regeringen skapar möjligheter för attraktivt boende vid Höga kusten

Regeringen med miljöminister Andreas Carlgren (c) i spetsen ger nu Härnösand stora möjligheter för att fortsätta utveckla attraktiva boendemiljöer vid Höga kusten. Höga kusten är vår regions starkaste varumärke nationellt och internationellt, och efterfrågan av strandnära boende ökar allt mer i vår kommun. Nu ger äntligen regeringen kommunerna och intresserade exploatörer de verktyg vi behöver.

Torsdagen den 15 januari beslutade regeringen om att skicka remiss till lagrådet gällande nya regler för strandskyddet i Sverige

- Regeringen förstärker skyddet för de mest skyddsvärda områdena med högt exploateringstryck, samtidigt som regler införs som gör det möjligt att runt om i landet att skapa attraktiva boendemiljöer i kommuner med liten befolkningsmängd och långa obyggda stränder, säger miljöminister Andreas Carlgren (c).

Höga kusten har en stor utvecklingspotential, inte minst inom turismen, därför känns det särskilt roligt att Lotsstugan i Härnösand igår vann kategorin boende i regionens nyinstiftade pris ”Värdsbäst” till aktörer inom besöksnäringen . Ett stort grattis till Lotsstugans ägare och medarbetare. Motiveringen till priset ”… Ett högklassigt läge och boende där värdskap är fast förankrat i såväl de arkitektritade väggarna som i själ och hjärta.”, kan i mitt tycke mycket väl få vara vägledande för den fortsatta utvecklingen av attraktiva boendemiljöer, för såväl besökare som bofasta i Härnösands kommun.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar