torsdag 15 januari 2009

Härnösand är en utbildningstad för framtiden

Härnösand har sedan 1600-talet varit ett starkt säte för utbildning i Norrland, under senare år har det tyvärr funnits många tvivlare till om Härnösand är en utbildningsstad för framtiden.

Enbart idag, torsdagen den 15 januari 2009, kan vi se flera konkreta exempel i media med mera på att Härnösand har en stark utbildningsplattform för 2000-talet, vilket känns mycket tillfredställande.

Om vi börjar på grundskolenivå, så offentliggjorde idag skolnämndens ordförande Ingrid Flodin (c) att de genomförda lokalförändringarna inom grundskolan, nu innebär att skolverksamheten stärks med cirka 5 miljoner kronor under år 2009!

När det gäller gymnasieskolan så offentliggjorde idag Skolverket att av totalt 100 sökande så har Härnösands gymnasiums naturvetenskapliga program, som en av tio skolor i hela landet, utvalds till försöket med riksrekryterande gymnasiala spetsutbildningar!

Tillsist när det gäller högre utbildning och forskning, så kan vi idag också offentliggöra att Härnösands kommun kommer att satsa drygt 10 miljoner kronor under de kommande fyra åren i ett gemensamt arbete med Mittuniversitetet (som även de satsar miljonbelopp), för att stärka Campus Härnösand och framför allt lärarutbildningen!

Med den pedagogisk bakgrund man har så hoppas jag att idag, den 15 januari 2009, nu bli det tydliga avstampet framåt som utbildningsstaden Härnösand så väl behöver och förtjänar.

2 kommentarer:

  1. Grattis Härnösand! Bra med god ledning som lokaleffektiviserar. Jag bloggar också om elitklasser här: http://helentornqvist.blogspot.com/2009/01/allianspolitiken-blir-verklighet.html
    Bra med stärkt lärarutbildning.
    Mvh /Helen

    SvaraRadera
  2. Roligt för Härnösand! Fram för mer spetsutbildning!

    SvaraRadera