måndag 30 maj 2011

Vi vill satsa 100 miljoner kronor på Västernorrlands och Jämtlands unga kvinnor

Strukturfondspartnerskapet i Mellersta Norrland har fattat beslut att satsa de återstående 100 miljoner kronorna i EUs regionala fond på unga kvinnor.

Att få unga kvinnor att stanna eller flytta till vår del av landet är en strategisk framtidsfråga. Västernorrland och Jämtlands län har haft en vikande befolkningsutveckling och många unga kvinnor som växer upp i vår region väljer att flytta härifrån. Vår vision är att befolkningen ska öka till 2020, vi måste vända befolkningsutvecklingen och bli fler för att klara tillväxt och jobb i framtiden.

Arbetet med att stärka kvinnors företagande som Centerpartiet och näringsminister Maud Olofsson länge arbetat med är en viktig del för att locka fler kvinnor att stanna kvar i Mellersta Norrland. Frihetsreformerna  inom vård och omsorgssektorn har medfört att många kvinnor ges en alternativ karriärväg som företagare. Genom att stötta unga, kvinnliga entreprenörer kan många fler företag skapas i våra län. Vi behöver också öka arbetskraftsinvandringen till vår del av landet för att klara framtidens kompetensförsörjning.

Regionerna kommer konkurrera med varandra om framtidens arbetskraft och då gäller det att höja attraktiviteten för vår region för både kvinnor och män. En attraktiv region för unga kvinnor tror vi behöver kännas modern och jämställd, att man som ung kvinna har lika förutsättningar till utveckling som män oavsett område.  Regioner /orter/platser som i framtiden begränsar kvinnors möjligheter  till olika karriärsvägar eller har föråldrande attityder till jämställdhet kommer halka ohjälpligt efter i konkurrensen om unga kvinnor.

Därför vill vi satsa 100 miljoner kronor på Västernorrlands och Jämtlands unga kvinnor!

Jonny Lundin (C)  ledamot Strukturfondspartnerskapet Mellersta Norrland
Carina Zetterström ( C) ledamot Strukturfondspartnerskapet Mellersta Norrland

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar