måndag 4 maj 2009

På biblioteket sker ett ”val” varje dag

Jag fick i förra veckan en förfrågan om att medverka i en utställning på Sambiblioteket, under förhandsröstningen till Europaparlamentet den 20 maj till 5 juni (se nedan). Självklart ställer jag som EU-kandidat upp på ett sådant lovvärt initiativ.

”På biblioteket är vi glada över att kunna upplåta våra lokaler för röstningen i EU-parlamentsvalet. Vi vill också i samband med detta, passa på att sätta fokus på bibliotekens så självklara, men ibland alltför osynliga roll som samhällets demokratiska rum, öppet och gratis för alla. Vi vill såklart också framhålla läsningens stora betydelse, både som demokratifaktor och ett sätt att växa och vidga sina vyer.

Vi vet att boktipsandet som går från mun till mun är den absolut bästa metoden och hoppas därför att du vill vara med och inspirera till läsning.

Vi undrar därför om du som lokalpolitiker vill dela med dig av din främsta bokfavorit och sedan finnas med i den utställning som vi planerar att visa på biblioteket i samband med förhandsröstningen till Europaparlamentet.”

Mitt boktips blir Alkemisten av Paulo Coelho, med motiveringen;
"Vi har nog alla en dröm, både du och jag. I Alkemisten finner Du en magisk berättelse som råder oss till att försöka följa våra egna drömmar…"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar