torsdag 19 mars 2009

Visst är vi en modern politisk folkrörelse…

Dels i samband med att centerrörelsen i Ångermanland firade jubileum härom året och dels i samband med att jag ifjol lämnade uppdraget som distriktsordförande så gjorde jag några personliga reflektioner i olika sammanhang. I mina slutsatser då konstaterade jag att det var med stor stolthet som vi kunde blicka tillbaka på närmare 100 år av vital ångermanländsk centerpolitik (med flera partiledare och statsråd mfl) och att det var med stor förväntan vi samtidigt kunde se framåt på den roll som Centerpartiet vill spela som en modern politisk folkrörelse för 2000-talet.

Därför känns det glädjande och förhoppningsfullt inte minst inför kommande EU-val och valet 2010 att Centerpartiet alltmer, också i vår del av landet, nu framstår som ett modernt, liberalt och regeringsdugligt politiskt parti.

Att den bilden nu förstärks och tydligt ”sätts på pränt” i den lokala debatten i våra ångermanländska kommuner ska vi särskilt tacka våra engagerade CUFare för; Hanna Wennberg i Sollefteå, Stefan Lundkvist i Kramfors och Emil Källström i Örnsköldsvik.

Och visst känns det inspirerande framåt att bara under den närmsta veckan så är dels CUFs 1:e vice ordförande och toppkandidaten till EU-valet Marie Wickberg huvudtalare på partiets distriktstämma i Örnsköldsvik och dels så inbjuder Ytterlännes centeravdelning till ett öppet möte med riksdagsledamoten Fredrick Federley i Bollsta Folkets Hus, i själva hjärtat av röda Ådalen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar