fredag 6 mars 2009

Centerbloggar.se inspirerar!

Inspirerad av Centerbloggar.se och på förslag från mig så startar nu Härnösands kommun, som kanske den första kommunen i Sverige, ett nytt forum för medborgardialog; "Politikerbloggar".

”Politikerbloggar” är precis vad det låter som. En sida på kommunens webbplats där alla förtroendevalda i Härnösands kommun nu får en möjlighet att länka till sina egna bloggar (d v s dagböcker på Internet).

En blogg kan, rätt använd, vara ett bra verktyg att nå ut och kommunicera med kommunens medborgare. En blogg är ett bra redskap för att bevara demokratin i vårt samhälle. I en blogg kan medborgarna enkelt följa den politiska diskussionen.

Härnösands kommun vill på olika sätt utveckla dialogen med våra medborgare, ”Politikerbloggar” blir ett nytt forum för detta. Förhoppningsvis uppmuntrar bloggen till en ökad debatt , när alla av kommunens förtroendevalda som själva vill, nu får en möjlighet att på ett enkelt sätt kunna komma tilltals om politiken och Härnösand.

3 kommentarer:

  1. Vilken lysande idé. Jag kommer att sno den av dig/er och lägga en motion om detta i kommunfullmäktige i Oskarshmn

    SvaraRadera
  2. Jättebra Jonny! Du skall ha all ära för det!

    SvaraRadera
  3. Kan vi inte få det så att resp. bloggs senaste rubrik tas in dit via nyhetsflödet? Det vore väl en riktigt skön service till medborgarna?

    SvaraRadera