torsdag 19 mars 2009

Länet måste lära sig prioritera

Regeringen har idag fattat beslutet. Sundsvall/Härnösands flygplats och Örnsköldsviks flygplats avvecklas som statliga flygplatser.

Så ser vi då det negativa resultatet av länets tidigare oförmåga till prioritering (under förre landshövdingens ledning). Detta trots regeringens uttryckliga och mycket riktiga önskemål att den regionala nivån är de som ska prioritera.

Västernorrland kommer som enda län av landets fyra nordliga att sakna en nationell/statlig flygplats detta samtidigt som konkurrenskraftiga alternativ i stort saknas, exempelvis fullgod snabbtågsförbindelse mellan residensstaden Härnösand och huvudstaden.

Jag hoppas att länets nye landshövding och framför allt att vi politiker i Västernorrland nu kan komma överens om hur vi gemensamt vill prioritera bland våra nödvändiga infrastruktursatsningar framåt (som E4-förbifarter, nya järnvägar, hamnar/kombiterminaler och flygplatser) så att vår del av landet fortsatt kan bidra till Sveriges och hela Europas tillväxt och konkurrenskraft.

Redan under första halvåret 2009 är det upp till bevis, då infrastrukturplaneringen fram till cirka år 2020 pågår för fullt . Alliansregeringen förväntar sig också fortsättningsvis att vi vill och kan ta detta ansvar, även hos oss politiker i nuvarande Västernorrland...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar