torsdag 23 april 2009

Årets företagsgala, ett bevis på framtidstro

- I rådande lågkonjunktur, så är företagsgalan ändå ett bevis på att det finns en spirande framtidstro och ett entreprenörskap som både gror och frodas hos näringslivet i Härnösand. Det känns positivt, för vi behöver verkligen fler jobb i privata företag. Ett stort tack och grattis till alla pristagare, säger kommunalrådet Jonny Lundin (c)

Sedan 1985 har vi i Härnösand delat ut pris till årets företag/are. Under torsdag kvällen så hölls årets företagsgala. Arrangörer var Härnösands kommun tillsammans med ALMI, Allehanda Media och Länsförsäkringar Bank

Företagsgalan som nu har blivit etablerad i Härnösand var även i år slutsåld. Kvällen bjöd på hög stämning med en fart fylld show av gruppen Showbiz. Underhållning varvades med prisutdelning, god mat och en hälsning från Robert Aschberg och Gert Fylking som är på intåg mot Härnösand.

Pristagarna är utsedda av en jury bestående av representanter från: Företagarna, Härnösands Hantverk & Småföretagare, Högsjö Företagarförening, Industrigruppen, Svensk Handel, Handelsbanken, Allehanda Media och Härnösands kommun.

Här nedan presenteras företagen som fick utmärkelser vid galan och juryns motivering.

Årets företag
Öbako AB; ett industriföretag som verkat i mer än 20 år
Företaget har en ökad omsättning med ett förbättrat resultat och stark soliditet. Företaget marknadsför sig genom en välutvecklad, tvåspråkig hemsida och satsar på egen produktutveckling.

Årets nyföretagare
Rehabassistans AB
; ett nytt företag som erbjuder personlig assistans med speciell inriktning på rehabilitering.
Företaget har en klar och tydlig affärsidé som deklareras på deras informativa hemsida. Företaget är Härnösandsbaserat med stark tillväxt på flera orter och sysselsätter idag 60 personer.

Årets hederspris
Bengt-Olov Byström; driver framgångsrikt familjeföretaget Logosol som funnits i 20 år.

En entreprenör utöver det vanliga, det här är en person som uppfostrar hela familjen i god entreprenörsanda. Företaget som personen driver har vuxit både i Sverige och internationellt med Härnösand som bas.

Årets butik
Team Sportia; sporthandlare i Härnösand

Butiken drivs med stort engagemang av ett strävsamt handlarpar, de har utvecklat sin butik i många år, satsar och valt att verka i Härnösand, ingår i en stor kedja.

ALMIs Företagarpris
Intersport/ Flåsofager; sporthandlare i Härnösand

Har sedan starten stått för en vilja att utveckla en verksamhet där kundens önskemål ändras efter varje år och varje årstid. Ägarna har alltid på ett konstruktivt och kunnigt sätt löst de problem som är företagarens tuffa vardag samt med en vilja att agera, inte reagera, visat att trägen vinner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar