måndag 8 juni 2009

Ett trist valresultat

Piratpartiets och Miljöpartiets framgångar är jag inte särskilt förvånad över, men jag hade faktiskt trott att Centerpartiet skulle gå framåt i Europaparlamentsvalet (och inte bakåt).

Vi behåller vårt enda mandat, men EU hade verkligen behövt fler Centerpartister i parlamentet under de kommande fem åren. Inte minst för att sätta fokus på omställningen till en ekoeffektiv ekonomi.

Centerpartiets Europapolitik är det absolut inget fel på (tvärtom), vår nuvarande EU-parlamentariker Lena Eks arbete, ska vi verkligen vara stolta över, och bredden hos våra toppkandidater i valet saknade övriga partier (men vi hade ingen Marit Paulsson som återigen lyfter Folkpartiet).

I Härnösand gick valdeltagandet framåt till 41,1 %, i sig positiv men fortfarande alltför lågt. Centerpartiet fick 7,3 % (8,1 % 2004), ett trist valresultat även här och tyvärr ingen tydlig ”Abir-effekt” som vi hade hoppas på, vi får se vad personkryssen visar.

Även i Västernorrlands län som helhet backade tyvärr Centerpartiet till 6,2 % (även i länet att jämföra med 8,1 % vid valet 2004).

Nu gäller det att analysera valresultatet, dra rätt slutsatser och framför allt ta ny friska tag för en tydlig valframgång år 2010 för Centerpartiet i Härnösand, Västernorrland och Sverige.

2 kommentarer:

  1. Vad tror du om att köpa in nya marknadsförare till Centerpartiet? Typ någon som inte försöker sälja på "fred" till en målgrupp som inte haft krig på 200 år? Eller en marknadsförare som med alla medel hindrar sin jordbruksminister att gå ut och säga att han ska skjuta små söta kattungar tre dagar innan valet?
    /Andreas

    SvaraRadera
  2. Övervakning av sin egen befolkning brukar tyvärr inte va en valvinnande fråga. Där är min analys.

    SvaraRadera