onsdag 20 januari 2010

Statliga jobb är också viktiga

Det pågår en utredning på initiativ av regeringen om en sammanslagen myndighet som ska hantera havs- och vattenmiljöfrågor, vill därför ta tillfället i akt att framhålla Härnösands fördelar som placeringsort för en ny central myndighet eller för en fortsatt regional organisation, beroende på vilken organisationsmodell som blir aktuell.

Medarbetarna på den nuvarande vattenmyndigheten i Härnösand har hittills gjort ett gediget arbete med tanke på att distriktet jämfört med övriga distrikt handhar allra flest vattenförekomster. Blandningen av miljöproblem är mycket omfattande, och det finns också hög kompetens inom åtgärder som t ex kalkning, biologisk återställning och efterbehandling av förorenade områden.

Det finns således väl upparbetad kompetens på vattenmyndigheten och länsstyrelsen i Härnösand. Det är lätt att rekrytera högt kvalificerade medarbetare till regionen, vilket även visat sig inom andra specialistområden för statlig verksamhet, som exempelvis rekrytering av jurister till rättsväsendets instanser i Härnösand.

Härnösand har tyvärr förlorat flera hundra statliga arbeten de senaste åren och decennierna, vilket är ett ytterligare argument för regeringen att ta hänsyn till.

Härnösand är bland annat residensstad i Västernorrlands län och universitetsstad med Mittuniversitetet samt en del av Norrlands största arbetsmarknadsregion. Härnösand har därför mycket goda förutsättningar att fungera väl, även fortsättningsvis, som ett administrativt centrum för statlig verksamhet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar