fredag 22 oktober 2010

Döp om simhallen till Höga Kusten-badet

Härnösands kommun har under de senaste åren arbetat målmedvetet med att stärka besöksnäringen och med detta positionerat Härnösand som en del av Höga Kusten. Höga Kusten-området har nått internationellt genomslag som turistmål och som begrepp är Höga Kusten ett av regionens i särklass starkaste varumärken.

Härnösands Simhall har under många år varit en av Härnösands mest välbesökta anläggningar. Simhallen genomgår för närvarande en uppfattande totalrenovering som bland annat innebär nya barnbassänger och en ny spaavdelning.

För närområdet pågår dessutom planarbeten för att möjliggöra en fortsatt utveckling, med utomhusbad, gästhamn med mera och förhoppningsvis även för hotell.

I Örnsköldsvik finns Paradisbadet och i Sundsvall Himlabadet.

Med detta som bakgrund föreslår Centerpartiet att simhallen i samband med nyinvigningen byter namn till Höga Kusten-badet.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

OSUND / SNEDVRIDANDE KONKURRENS av Härnösands kommun (?)

 I Kalmar slutar Kalmar Vatten att sälja spolbilstjänster, i Trelleborg har badhuset stängt solariet och i Tingsryd blir det inget gym i den nya simhallen. I Umeå säljer inte parkförvaltningen blommor längre och i Örebro är det stopp för kommunens försäljning av kompostbehållare. Skärpningen av konkurrenslagen tas på allvar av landets kommuner. Det öppnar möjligheterna för fler privata företag.


Mot bakgrund av konkurrenslagens nya regel föreslår undertecknad och Centerpartiet följande åtgärd av Härnösands kommun:

att det omgående sker en kartläggning av om det finns några med näringslivet konkurrerande verksamheter inom kommunens förvaltningar. Finner man sådan verksamhet ska frågan därtill politiskt prövas av ansvarig nämnd om det är skäligt att kommunen fortsätter att bedriva denna eller om verksamheten ska avvecklas alternativt erbjudas andra utförare.

torsdag 14 oktober 2010

Förenkla helt enkelt

Som ett led i arbetet med att förbättra kommunens näringslivsklimat påbörjar drygt 100 tjänstemän vid Härnösands kommun idag en seminarieserie. Samtidigt startar ett internt utvecklingsarbete som har till syfte att göra det enklare och tydligare för företag


Härnösands kommun inleder på torsdag en seminarieserie som heter "Förenkla helt enkelt". Seminarieserien görs i SKL:s regi (Sveriges Kommuner och Landsting), och har till syfte att fokusera på hur kommunen kan förbättra kontakterna med företagen. Utbildningen ska visa på metoder och verktyg som kan leda till nya arbetssätt och ett positivt förhållningssätt till företagandet.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,