torsdag 30 september 2010

Traffade EU-kommissionar Hahn

Fick idag, i Aberdeen, mojlighet till ett kort samtal med EU-kommissionar Johannes Hahn, ansvarig for EUs regionalpolitik. Passade pa att inbjuda honom att besoka Vasternorrland.

onsdag 22 september 2010

Missad riksdagsplats. Grattis Emil.

Det mesta tyder på att Emil Källström blir Västernorrlands (C)-riksdagsledamot under den kommande mandatperioden. Emil har bedrivit en framgångsrik personvalskampanj, framför allt i Örnsköldsvik, och kommer därför med största sannolikhet att överta min placering som första namn för Centerpartiet i länet när personkryssen är sluträknade.

-Naturligtvis är jag personligen besviken över både Centerpartiets svaga valresultat, målet var två mandat, och att jag inte får möjlighet att representera länet som förtroendevald i riksdagen. Framför allt vill jag gratulera Emil och önska honom lycka till i det viktiga uppdraget att som ende centerpartistiske ledamot företräda hela Västernorrland i Sveriges Riksdag

tisdag 14 september 2010

Ny podcast: Jonny Lundin om opinionssiffror, reklamfilm och en ny innovationsfond i inlandet

Lyssna på senaste podcasten - hör om opinionssiffror, ny innovationsfond i inlandet och vad Jonny tror att reklamfilmer ger i form av nya väljare.












Ladda ned denna fil: http://tinyurl.com/36d27ey

Restaurang Amenta - Politikpub/debatt på torsdagkväll.

torsdag 9 september 2010

måndag 6 september 2010

Ny podcast: Jonny Lundin ger bäst förutsättningar för nya jobb i Västernorrland

Jonny Lundin toppar rankingen bland riksdagspolitiker i företagarnas kandidatguide. Tror du att fler företag ger fler jobb - och att politiker kan påverka detta, ja, då är valet enkelt; kryssa Jonny Lundin i riksdagsvalet!

Lyssna på senaste podcasten direkt:










Ladda ned till din dator:
http://tinyurl.com/349atr4

Se även:
Företagarlinjen

Satsa vinsten från Botniabanan på Ådalsbanan

Drygt 15,5 miljard kronor öronmärktes för genomförandet av Botniabaneprojektet. Nu står banan klar - 639 miljoner kronor billigare än budgeterat.

- Det är viktigt att pengarna fortsatt investeras i Västernorrland, och 639 miljoner kronor skulle i det närmaste räcka för att nu direkt rusta upp Ådalsbanan mellan Nyland och Långsele. Det skulle bygga bort en flaskhals i transportsystemet och samtidigt än mer knyta ihop arbetsmarknadsregionen. Infrastrukturen i öst-västlig riktning är lika angelägen som de norr-södergående satsningarna.
 
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Slopat RUT-avdrag gör att länet tappar arbetstillfällen

De rödgrönas förslag om att slopa RUT-avdraget är både respektlöst och oansvarigt. Det säger Jonny Lundin (C) riksdagskandidat i Västernorrland, inför besöket hos Rentav i Sundsvall.

- Om de rödgröna verkligen var intresserade av tjänstesektorn och människors vardag, hade de sett att RUT-avdraget gjort att tillväxten i hemserviceföretagen går i raketfart. Tusentals hushåll, barnfamiljer och äldre har nu råd att betala för hemservicetjänster. Om avdraget slopas försvinner direkt 5500 jobb, samtidigt som svartjobb och otrygga anställningar åter blir modellen för städjobb och barntillsyn.

Bara i Västernorrlands län finns idag 235 företag som erbjuder RUT-tjänster, där tjänster köpts för 11,5 miljoner kronor det senaste året.
 
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,