torsdag 15 april 2010

Regeringens vårproposition

Vi fortsätter att förenkla för företagarna det är en hjärtefråga för oss, säger Centerpartiets toppkandidat i riksdagsvalet Jonny Lundin kommunalråd i Härnösand, med anledning av regeringens vårproposition.
 
Genom att minska krånglet och sänka kostnaderna för företagen, så får de större möjligheter att anställa och utveckla sin verksamhet. Fler jobb i fler privata företag är dessutom förutsättningen för ökade resurser till vård, skola, omsorg i våra kommuner och landstinget i Västernorrland, fortsätter Lundin.
 
Nu tar regeringen ytterligare ett stort kliv på området, tack vare Centerpartiet, genom att införa frivillig revision för mindre företag. Sannolikt den största regelförenklingen för aktiebolag någonsin. I Västernorrlands län omfattas 7 av 10 företag av regeringens positiva besked, exempelvis cirka 4160 företag i Sundsvall och 400 i Härnösand, avslutar Lundin. (cirka 300 företag i Kramfors, 300 i Sollefteå, 980 i Örnsköldsvik, 200 i Timrå och 175 i Ånge).


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

måndag 12 april 2010

Äntligen en positiv ranking för Härnösand

Härnösand är den kommun i Västernorrland som har bäst förutsättningar att snabbt resa sig efter lågkonjunkturen. Det visar en unik kommunrankning av analysföretaget Par som Veckans Affärer presenterar.
Härnösand rankas glädjande på en 62 plats i landet (!), långt före både Sundsvall och Örnsköldsvik och även före Norrlands tillväxtmotor Umeå.

- Ett mycket positivt tecken för näringsliv och arbetsmarknad i Härnösand och nu det gäller det att vi på bästa sätt kan ta tillvara på denna möjlighet tillsammans med våra företag i hela kommunen


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,